Vielä pari kuvaa Roomasta:

Colosseumista oli erityisen innostunut blogipoika Pietu, 10v.

Pietarinkirkko on upea. Nyt ei ollut pitkiä jonojakaan.

 

Pantheon on myös mykistävä.

Ehdimme käydä katsomassa jalkapalloa Stadio Olimpicolla, paikallisottelussa AS Roma - Lazio reilun 50 000 muun seurassa. Suurinta huvia minulle oli seurata paikallisten reaktioita katsomossa. Ei ole potkupallo leikin asia, ei. Lippuja ostettaessa (AS Roman myymälässä kaupungilla)  piti olla passi mukana. Lipussa oli nimi, ja passi piti esittää myös stadionille mennessä. Turvatoimet olivat tiukat. Juomapulloja ei saanut olla mukana, ja stadionin kioskeista ostettavat juomat kaadettiin kannellisiin mukeihin.

Ruoka oli hyvää, paitsi eräässä kalliissa ravintolassa valitsemani miekkakala, joka maistui lähinnä rasvalta. Toisaalta pitsat ja pastat olivat herkullisia. Lankakauppoja en ehtinyt bongailla. Parit kengät ostin tyttärille ja itselle tietysti hajuvettä.

Minut yllätti kaupungin siisteys ja ihmisten ystävällisyys. Ennakkoasenteeni ei tainnut olla ihan kohdillaan. Kaikkein parasta kaupungissa on tietysti se, jonka kymmenvuotiaamme kiteytti jo ensimmäisenä aamuna: "Täällä ei mikään ole välttynyt taiteelta."