Nyt on aloituksia koko loppuvuodelle. KyJyn viimeiset aloitukset:

1312619424_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

16. Tove-lapaset - aloitettu 1.8.

17. Pirtin kehräämön karstalankalapaset - aloitettu 1.8.

18. Step-sukat vaaleat - aloitettu 1.8.

19. Saapassukat - aloitettu 1.8.

20. Vihreät sukat Kirjopirkasta - aloitettu 5.8.

21. Lehmus-huivi violetti mohair - aloitettu 5.8.

22. Miehen kaulaliina - aloitettu 5.8.

23. Lapaset Vuorelman vedosta - aloitettu 6.8.

24. Sukat musta-violetti Zauberballista - aloitettu 6.8.

Nyt ei ole kuin pistellä menemään. Aikaa on jouluaattoon asti.

***

Pikku hiljaa olen alkanut paneutua jo oikeisiin työasioihinkin. Mehumaijallisia on porissut jo seitsemän ja vielä muutama tulee. Puskissa ovatkin päivät kuluneet. Kesälomareissu tuli tällä kertaa tehtyä Rovaniemelle ja Kuusamoon. Jo aiemmin kävimme blogiMiehen ja -lapsen kanssa Retretissä Punkaharjulla.

Tällä viikolla tuli harrastettua myös lähimatkailua Ilomantsiin. Pääsin jälleen käymään Runonlaulajan pirtillä, jossa lapsena kävimme vanhempieni kanssa joka kesä. Niitä piirakoita ei voita mikään! Kantelensoitto herkisti. Jotenkin liitän Karjalan kunnailla -sävelmän edesmenneeseen Uukuniemellä syntyneeseen äitiini, vaikka hän ei mitenkään erityisesti karjalaisuuttaan tuonutkaan esille. Kotipaikka kuitenkin jäi rajan taakse, ja evakkokokemukset olivat olleet ikäviä. Lapsuudesta muistan tuon laulun radiossa soineen, käen kukkuneen Keski-Karjalassakin, jossa asuimme, ja kesien olleen aina lämpimiä. Aika kultaa muistot.

Kävimme Ilomantissa myös Pyhän Eliaan kirkossa sekä kiertelimme parikin vanhaa kalmistoa. Kokonniemen ortodoksikalmistossa oli harras tunnelma. Siellä oli myös runonlaulaja Simana Sissosen hauta, vaikka en sitä aiemmin tiennyt. Tässä kesän aikana on selvinnyt, että blogiMies on samaa Sissosten sukua. Ilomantsilaisen anoppini äiti oli Sissonen, ja tämän isoäidin rukilla yritän surruutella, mutta eipä tuo minua taida totella. BlogiLapsi (9v.) totesi vaatimattomasti, että laulunlahjat ovat hypänneet isänsä sukupolven yli ja siirtyneet hänelle.