Taikku kertoi ihanassa blogissaan tehneensä lapsuusajan herkkua. Keväällä Pietu-pojan kanssa kylvämämme kurkunsiemenet tuottavat nyt hurjaa tahtia satoa. Niinpä minäkin kaivoin parhaan kirjani - Pirkko Sallinen-Gimplin Karjalaisen keittokirjan - esiin, ja sieltähän se löytyi, lapsuusajan kurkkuohje.
Tuore kurkku:
2 kpl avomaankurkkuja (minulla kasvihuonekurkkua)
2 tl sokeria
½ tl suolaa
1 - 2 rkl etikkaa
hiukan tilliä
vettä
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi lautaselle. Lisää mausteet ja pane toinen lautanen kanneksi. Ravistele kurkkuja lautasten välissä, jolloin mausteet sekoittuvat ja kurkut pehmenevät.
Ei ehkä kovin terveellistä mutta hyvää!
Samalla tässä päivittelin KyJy-laatikkoa.