Raparperit ovat kasvaa hujottaneet ihan huomaamatta. Muuten en niistä niin piittaa, mutta tämä Kaarina Roinisen ohje on ihan takuuvarma menestys perheessämme:
Mehevä raparperitorttu
Tee ensin täyte (vaniljakiisseli):
3dl maitoa/1dl kuohukermaa/2 keltuaista/1½ rkl perunajauhoja/ 3/4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.
Sekoita ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Jäähdytä.
Pohja:
Vatkaa 125 g pehmeää margariinia ja 3/4 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 2 valkuaista vatkaten. Sekoita joukkoon 1 dl kaurahiutaleita ja 2 dl vehnäjauhoja.
Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle. Levitä pohjalle raparperipaloja ja vaniljakiisseli ja päälle vielä hiukan raparperipaloja.
Paista torttua puolisen tuntia uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa.
Tokaluokkalaiseni kanssa piti äsken keskustella biologian alaan liittyvistä asioista. Kohta meillä taitaa olla pikkupirkkoja.
Viikon luontokuva.