Wirkkuu & Tikkuu -blogin Päiviltä oli tullut arpajaisvoitto. Kiitos kivasta paketista!

2191473.jpg

Joulu tuli ja meni. Joulupäivänä näkymät olivat tällaiset:
2191498.jpg
Punainen meri olikin sininen.

Vihdoin sain toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni - pääsin Kuninkaiden laaksoon. Valitettavasti kuvaaminen haudoissa oli kielletty, ne olisivat olleet upeita. Tutankhamonin muumio siellä köllötteli, ja kultaisen kuolinnaamion näkeminen sai ekaluokkalaisemmekin tuumimaan, oliko Luxorin retki totta vai telkkarissa nähtyä.
2191502.jpg

Niilillä teimme pienen risteilyn. Kuollut aasi kellui vastaan, ja jätevesiputkia oli vähän väliä. Eipä houkuttelisi uida siellä. Muuten Luxorin alue vehreydessään jäi mieleen Hurghadan kuivuuden vastapainona. Hurghadassa taas kävimme lasipohjaveneellä ihailemassa huikeaa vedenalaista näkymää.

Karnakin temppelialue veti hiljaiseksi mahtavuudellaan.
2191504.jpg

Kattorakenteissa näkyi jälkiä väreistäkin.
2191506.jpg

Olihan siellä muitakin.
2191509.jpg

Reissussa olimme siis koko perhe - minä, mies, lapset ja vanhimman poikaystävä. Joka ilta söimme eri ravintolassa. Kuuden hengen porukastamme vatsatautiin sairastui yksi. Vastoinkäymisiä ei ollut. Ehkä tulimme huijatuksi joissakin ostoksissa ja maksoimme ylihintaa, mutta suotakoon se nautinto ahmeteille. "Terrrrve! Nokia, Nokia! Halba hinta!" kaikuu vieläkin korvissa. Rihkamakauppa ärsytti, samoin kaupungin likaisuus. Paikallisten ystävällisyys ja kohteliaisuus sen sijaan yllätti. Pääsisipä joskus tutustumaan todelliseen egyptiläiseen elämään!

Kaiken kaikkiaan loma oli rentouttava. Muutamana päivänä makasin jopa rannalla, minä, joka en ole mikään auringonpalvoja. Ihan tarpeeksi lämmintä oli, tosin illalla viileni ja pitkähainen oli tarpeen. Mukavinta oli, kun sai olla läheisten kanssa ilman arjen kiireitä. Keskimmäinen ihmettelikin, miten hyvällä tuulella olin koko viikon.

Lankakauppoja en nähnyt. Pakollisten parfyymien ja papyrusten lisäksi ostin itselleni kengät. Rannalla en neulonut, hotellissa ja lentokoneessa kyllä.

Helsinki-Vantaalta pääsimme lähtemään illalla puoli yhdeksän jälkeen, kotona olimme kahden jälkeen yöllä. Nyt on siis käytävä päikkäreille, jotta jaksaa illalla paukutella raketteja.

Kaikille oikein riemukasta alkavaa käsityövuotta 2009!