Älä lue, jos et pidä koirista tai olet herkkä.

Voi pientä Siiri-parkaa! Siiri kävi perjantaina saamassa tehosteen penturokotukseen. Perjantai-iltana se oli jo hiukan vaisu, lauantaina vielä vaisumpi. Ei iloista hännänheilutusta, ei ryntäilyä sinne tänne. Sunnuntaiaamuna soitin eläinlääkärille, joka käski mitata kuumeen. Kuumetta ei ollut. Päivällä soitin uudelleen, koska Siirin käveleminen oli vaikeaa ja koira oli kovin kosketusarka. Se ei päässyt edes hyppäämään sohvalle. Ruoka ja vesi sentään maistuivat. Iltapäivällä sain koiran lääkärille. Menomatkalla Sipetin suusta alkoi vuotaa vertakin.

Ilmeisesti pieni höppänä oli syönyt rotanmyrkkyä, oireet viittasivat siihen. Ikenet olivat valkoiset, verenvuoto, huono kävely. Se ei päässyt istuma-asennosta makuulle itse, oli autettava. K-vitamiinia ja antibioottia hoidoksi. Sunnuntai-iltana koira näytti siltä, ettei se enää aamulla ole hengissä. Se ei jaksanut edes päätään nostaa petiltään. Aamulla tämä sitkeä sissi kuitenkin istui ja vaisusti heilutti häntää. Ei kun verikokeisiin ja tutkittavaksi, tällä kertaa Joensuuhun alan spesialistille. Taas lääkittiin.

Tänä aamuna ikenissä oli jo vähän vaaleanpunertavaa sävyä. Askelkin oli jo keveämpi, ja sohvalle pääsee hyppäämällä. Nyt se ei saisi remuta, jottei syntyisi sisäisiä verenvuotoja. Pari viikkoa on vielä kriittistä aikaa. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.

Tämä postaus on kuvaton ja kirjoitettu töissä. Pitkän ja kuuman kesän päätteeksi ukkonen särki koko kylän nettiyhteydet. Ilmeisesti vika on muualla kuin modeemissa (uusikaan ei toimi).