Kaksi reipasta rouvaa on kotiutunut aamuyöstä tai pikemminkin aamulla Tallinnast. Kotona olin puoli kuuden maissa, jolloin kesäaamun aurinko paistoi jo korkealta. Matkaa ilahduttivat hoitsuopiskelijat, jotka menomatkalla bussissa kännäsivät. Eniten menomatkalla v-a puheessaan mättänyt ei kyennyt tulomatkalla v-a lausumaan, kun alkumatkan oksensi muovikassiin. Että silleen. Matkailu avartaa - voi vee.

No reissu meni kyllä muuten mukavasti. Ostoksiakin tuli tehtyä. Kirjakaupoissa pitää tietysti aina kiertää, ja monenlaista mukavaa käsitöihin liittyvää teosta plarailimmekin Viru-keskuksen yläkerran Rahva raamatus. Mukaan tarttuivat nämä, joissa on meikäläiselle tärkeät ruutumallit mukana:
1641412.jpg
Sokiraamat maksoi 179 kroonia, kindakirjat 230 kroonia.

Ostin pari vyyhteä ihan värjäämätöntä viron villaa omia värjäilyjä varten. Liann-langoista Kaubamajasta otin mukaan pari kerää italialaista Super Trekking -sukkalankaa (39 kroonia kerä) ja kahden kakkosen bambu-Addit (70 kroonia/paketti).
1641416.jpg
Kaubamajan lähellä on kauppakeskus Foorumissa sijaitseva Kangas ja Nööp, josta ostin nuo tikkauslangat (yksi rulla 35,90 kroonia). Siellä oli edullisia sisustuskankaitakin ja pieni valikoima merinovillaa ja muovilankoja. Denimin värinen villa on vanhankaupungin liikkeestä, jossa myös huovutetaan hattuja ja tossuja paikan päällä. Siellä oli lankaa vain muutama vyyhti. Osoite ei nyt ole muistissa. Myös VeTa oli paikoillaan. Siellä yläkerrassa oli taas kauniita turkkilaisia mohairlankoja, joista olisi kyllä saanut vaikkapa ihania salomoninsolmuhuiveja aikaiseksi. Jäivät vielä odottamaan sinne. Myös raatihuoneen torin laidalla olevassa Käsitöökamberissa kävimme, ja sieltä lähtikin mukaani arpajaisvoitto synttäriarvontaan. Palvelukin oli oikein ystävällistä. Sadamarketin yläkerrassa oli myös edelleen hyvät valikoimat. Karnaluksin jätimme väliin. Tytär tuumasikin kotona: "Tuossako kaikki langat. Eipä ole paljon."

Syömässä kävimme Rüütlissä. Ruoka oli herkullista, palvelu hyvää ja paikka eksoottinen - maanalainen holvi. Satamaan kävellessä vielä piti poiketa Müürivahella Kalliveriin, ja tätä tyynyä ei kyllä voinut jättää kauppaan:
1641398.jpg

Kotona makaili se, joka normaalisti häärää langan kanssa. Tällä kertaa pantterimaisen raukeana:
1641418.jpg

Kiitos, E, hyvästä matkaseurasta!

Muistakaahan se arvonta tuolla alempana! Vielä ehtii!