Raparperipuska on valtava. Villavaaran väki ei ole kovin innostunut raparperista muuten, mutta yksi ohje on ehdoton suosikki. Tässä:

Vaniljainen raparperitorttu

Pohja:

125g margariinia
3/4 dl sokeria
2 valkuaista
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

3 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1½ rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
vaniljatanko tai 1 tl vehnäjauhoja

Päälle:

4 - 5 dl pieniä raparperipaloja


1. Valmista ensin vanijakiisselitäyte. Sekoita kattilassa maito, kerma, keltuaiset ja perunajauhot. Lisää vaniljatanko ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Anna jäähtyä.

2. Pehmennä raparperipaloja mikrossa pari minuuttia.

3. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää valkuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.

4. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle.

5. Levitä syvennykseen vaniljakiisseli (poista vaniljatanko tai lisää vaniljasokeri). Levitä päälle raparperipalat.

6. Paista torttua uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset

1621363.jpg

Hyvää viikonloppua!