Pipo sai kaverikseen lapaset. Nämä huovutin koneessa. Langanmenekki 100 grammaa.

1119460.jpg

Kuten näkyy, ovat Itä-Suomestakin karanneet kaikki lumet. Ihan samanlaista on kuin vuosi sitten joulukuussa.

Blogivoittaja Terhi ilmoittautui jo viime viikolla. Ensi viikolla ehkä ennätän laittaa jotakin postiin hänelle.

Perjantaina pääsin ihan työajalla elokuviin. Koko koulu kävi katsomassa Raja 1918 -elokuvan. Se herätteli ajatuksia itsenäisen maamme vaiheista. Melkoista lahtausta elokuvassa kyllä oli välillä, kuten varmaan on ollut oikeassa elämässä. Rakkaustarina tuntui teennäiseltä ja päälle liimatulta. Ehkä syynä on sekin, että naispääroolin esittäjä ei ole uskottava verevänä rakastajattarena. Makuasiahan tämäkin.

Viikko sitten kävin omien  isompien "lasten" kanssa katsomassa Beowulfin. Sekin oli raaka. Olen eepoksen joskus aikoinani lukenut, ja nyt oli hyvä muistutella se mieliin. Ehkä perinteinen elokuva olisi ollut enemmän mieleeni, vaikka tietokoneanimaatiot paikoin näyttivätkin hienoilta. Angelina Jolie hirviöäitinä taisi herättää hilpeyttä koko salissa. Ja nainen kuulemma ansaitsi elokuvasta 5,4 miljoonaa dollaria (pitäneekö paikkansa).

Ollaanpas sitä taas kriittisellä tuulella. No, kuhan paistelen kuhat, jatkan taas jaksokoeaineiden kimpussa. Löytyisiköhän jostain jouluinen sivupohja, joka miellyttäisi silmää? Pitänee käydä tarkastuskierroksella.

Edit: Sohvapotulta löysin pohjan, jolla mennään toivottavasti jouluun saakka.