Edit: Tarkennan vielä, että ihan jo täällä koto-Suomessa ollaan - kotona uutta vuotta vastaan ottamassa. Viime yönä tultiin kotiin.

Heipparallaa, täällä taas ollaan linjoilla! Viimeinenkin joululahja on nyt avattu. Sieltä löytyi monenmoista.

Kukkia joulukuussa:
1172010.jpg

Linnanpihan pullea kolli juomassa:
1171955.jpg

Pikkupyykit kuivumassa:
1171992.jpg

Katedraalin pikku ystävä:
1171940.jpg

Särkynyttä kauneutta:
1171985.jpg

Geometrisia kuvioita:
1171999.jpg

Toivotuksia:
1172015.jpg

Olimme siis blogiMiehen kanssa kaupunkilomalla Lissabonissa. Kaksi päivää meni matkoihin ja kaksi päivää (kolme yötä) olimme perillä. Kiertelimme nähtävyyksiä ja illalla kuuntelimme fadoa. Eräässä kirjakaupassa bongasimme portugalinkielisen Kalevalan. Seuraavana iltana fado-kapakassa eräs nainen viereisestä pöydästä alkoi kysellä (englanniksi), onko puhumamme kieli mahdollisesti suomea. Hän oli paikallinen äidinkielen opettaja! ja kova Suomi-fani. Hänen ystävänsä oli kääntänyt Kalevalan ja hän oli itse ollut mukana julkistamistilaisuudessa. Suomessa matkatuttavamme kertoi käyneensä kahdesti. Maailma todellakin on pieni ja ihmeellinen elämä.

Parasta matkassa oli Gulbenkianin museo, jossa oli nähtävillä ihanuuksia antiikista 1900-luvulle. 1400 - 1600-lukujen silkit ja sametit olivat upeita, samoin ikivanhat turkkilaiset matot. Oli Rembrandtia ja Rubensia, Monet´ta ja Rodinia. Sokerina pohjalla Laliquen art deco -tyyliset lasiesineet ja hiuskorut, joita olen tähän asti päässyt ihailemaan vain joissakin BBC:n antiikkiohjelmissa.

Koska olen portugalinkielitaidoton, mukaani lähti vain yksi teos, joka pitää tämän blogin edelleen käsityöblogina:

1172022.jpg

Maksoin kirjasta 23 euroa. Kuulosti aika edulliselta, en tiedä, mitä nettikaupassa maksaisi. Makeita malleja, joita tyttären kanssa jo illalla selailimme.

Salainen kirjaystäväni jo kyselikin listaa omistamistani käsityökirjoista. En ole laiskuuttani sellaista saanut aikaan. Yritän sen tehdä piakkoin, ei siihen kauan mene. Olkoon se ainoa uudenvuoden lupaukseni.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogiystäville!