Synttäreitä on vietetty täällä. Onneksi sankari, 14 v., hoiteli tänään (ja sunnuntainakin) itse kakun täyttämisen ja koristelun. Kovin jouluinen olo ei todellakaan vielä ole, eilisestä ihanasta eskarilaisen juhlasta huolimatta. Kinkun sain tuosta hyvinvarustetusta kyläkaupasta tänään. Laatikot valmistunevat lauantaina joulujuhlan jälkeen tai sunnuntaina.

Puikoilla ovat jälleen lapaset. Ne eivät vaadi ylimääräistä ponnistusta sohvaperunalta.

*****************************************************************

Sanna on haastanut minut. Vastaan mielelläni.

Tehtävänanto: Vastaa neljään bloggaamiseen liittyvään kysymykseen ja haasta meemiin neljä muuta blogia.

1. Miten valitsit blogisi nimen ja nimimerkkisi?

Keksin blogille nimen keväällä eräällä automatkalla. Olin jo tutustunut blogimaailmaan. Tokaisin miehelleni, että jos minulla joskus on käsityöblogi, sen nimi on Villavaara. Nimi toi mieleeni idyllisen maiseman punaisine torppineen ja lampaineen. Toisaalta nimen monimerkityksisyys kiehtoo - villa on vaarallista. Se tahtoo väkisin mukaan kaupasta, eikä siitä pääse eroon edes neulomalla.

Nimimerkki Esikko viittaa kukkaan eikä asemaan perheessä. En tosin ole mikään hento kukkanen, kaukana siitä. Nimimerkki vain pälkähti jostakin päähäni, kun aloin kommentoida blogeissa. Tosin aluksi käytin toista nimimerkkiä hetken aikaa. Omaan murteeseeni ei kuulu esikko-sana vaan esikoinen, joten en osannut yhdistää sitä lapsen asemaan perheessä. Enää en viitsi nimimerkkiä vaihtaa, kun Esikko taitaa olla jo monelle tuttu.

2. Miksi aloitit bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen varmaankin siksi, kun halusin kommentoida eri blogien juttuja ja tuntui hölmöltä ja ulkopuoliselta aina kommentoida ilman linkkiä. Toisaalta sen verran harrastan käsitöitäkin, että ajattelin jotain tulevan näytillekin.

3. Mikä on ollut parasta, mitä tähän mennessä olet kokenut bloggaamisen kautta? Entä ikävintä?

Parasta on varmasti ollut  kauniit työt, joita blogisiskot ovat tehneet. Olen saanut ideoita paljon ja tutustunut uusiin lankoihin ja tekniikoihinkin. Yhteisöllisyys varmasti on parasta - se, että samalla foorumilla suhteellisen tasa-arvoisina pyörivät niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin.

Ikävintä on ollut huomata, että jotkut bloggaajat ovat pahoittaneet mielensä joidenkin tyhmien ilkeistä kommenteista.

4. Mitä uskot blogillesi tapahtuvan vuonna 2008?

Toivon, että ensi vuonna minulla olisi muutakin esiteltävää blogissani kuin perusvillasukkia ja -lapasia - vaikkapa tilkkutöitä. Uskon blogissani olevan ensi vuonna parempia kuvia (kamera kun sanoi lopullisesti sopimuksensa irti eilen).

En haasta joulukiireiden keskellä ketään, mutta ilomielin saat tämän napata mukaasi. Jätä kommentti, jotta pääsen vilkuilemaan omat vastauksesi.