Tällaiset lapaset valmistuivat illan vilakassa. Ristin ne daltoneiksi. Jotenkin tulee mieleen Daltonin veljesten raitapuvut Lucky Lukesta. Nämä menevät tyttären kaverille. Langat ovat viime kesän värjäilyjä - olisikohan sinipuuta tai kokenillia, toinen jälkiväristä. Virtain villaa, langanmenekki 80 grammaa. Ranteeseen olisi riittänyt vähän vähemmän silmukoita näemmä. Varpaatkin kuvassa.

1142500.jpg

Tänään rynnistin sitten töiden jälkeen isompaan kaupunkiin. Hui kauhistus. Ryysistä ja kuumaa. Yhtään ei ole ikävä kaupunkiin asumaan, ei edes Joensuun kokoiseen rauhalliseen maalaiskaupunkiin. Kaikki alustavat lahjasuunnitelmat häipyivät taivaan tuuliin. No, jotakuinkin tarpeellinen tuli mukaan. Hyvin matalalla profiililla meillä joulua vietetään. Krääsäjoulua kammoan. Periaatteena tänäkin jouluna on jokaiselle yksi kunnollinen lahja. Sukulaisille ostetaan ainoastaan kummilapsille lahjat ja aikuisille ei ollenkaan. Joka tapauksessa lahjoja tulee lapsille useampia, eivät raukat jää ilman.

Joulujuhlia on tiedossa. Huomenna on eskarilaisen koulussa juhla illalla. Perjantaina on isommilla lapsilla juhla kirkossa aamulla. Yritän ehtiä katsomaan alkua. Sitten on kiirehdittävä töihin. Meillä perjantai on vielä normaali työpäivä, joulujuhla on sitten lauantaina kirkossa. Torstaina on vielä ne keskimmäisen synttäritkin.