Haarukkapitsihuivi alkaa olla loppusuoralla. Hapsutkin ovat paikallaan, mutta kymmeniä langanpäitä odottaa vielä piilottajaansa. Kamera on huollossa, joten kuvaa tulee myöhemmin. Salomoninsolmuhuivi mohairista on hyvällä alulla. Esikoinen kävi tekelettä jo hiplaamassa.

Taas on harmaa ja sateinen päivä. Sateettomat päivät tältä kesältä voi laskea yhden käden sormilla. Ajattelinkin tänään paneutua työasioihin. Puheet erään ammattiryhmän pitkistä kesälomista ovat puppua. Vielä on melkein kuukausi "töiden" alkuun, mutta uusi paikka ja uusi kirjasarja kyllä edellyttävät viikkojen valmistelua. Motivaatiota onneksi löytyy, koska kevätlukukauden "sain" huilata määräaikaisen sijaisuuden loputtua jouluna.  Kevään kotonaolo saikin minut hurahtamaan käsityöblogeihin,  tuskinpa olisin omaanikaan muuten perustanut.

Parikymmentä kiloa mansikoita sain pakastettua maanantaina. Nyt veri vetäisi metsään tutkimaan, josko mustikat alkaisivat kypsyä. Minulle marjastaminen on käsitöiden tavoin mielen lepoa. Se on myös vastapainoa kodin tohinalle ja metelillekin.

Eilen sain minäkin uuden Novitan käsiini. Ostin myös ekstraliitteen, jossa ilokseni on paljon palmikkoaiheita. Jostakin kumman syystä palmikot ovat alkaneet pyöriä ajatuksissa. Virkkaaminen alkaa kohta riittää - neulomaan pitää päästä.

713366.jpg

Tämä ihana beaglepoika sulostutti elämäämme reilun vuoden. Viime joulukuussa Mosse hukkui, minkä muisteleminen tekee vieläkin kipeää. Ikävä on kova.