Kyllä ihmiset osaa tehdä hienoja käsitöitä. Jantallakin oli upeita laukkuja. Ilolla surffailen muiden sivuilla. On se upea taito tuo käsillä tekemisen taito. Miulla ei nyt ole mitään valmista. Laitanpa tähän siksi vielä kuvan kaikista tänä kesänä värjäämistäni langoista. Sain ne vihdoin jonkinmoisille kerille vyyhdiltä.

705882.jpg

Väriaineina krapin, sinipuun, sananjalan ja kokenillin lisäksi raparperi, nokkonen, maitohorsma, koiranputki, sipulinkuoret ja marja-aronia. Sormet oikein syyhyävät, jotta pääsisin neulomaan. Miulla on vain se ongelma, jotta tutkailen malleja enkä osaa päättää. Vaikeaa on myös muuntaa malli, jos langan paksuus ei täsmää ohjeeseen.

705885.jpg


Tänään ajelin ruohoa. Ei meinannut leikkuri päästä ryteiköstä läpi. Iltapäivän pesin sitten mattoja. Urakka alkoi jo ennen juhannusta, eikä taida ihan kohta loppuakaan. Nytpä taidan lähteä mökille saunomaan. Onneksi mökki on tuossa lähellä, matkaa on parisataa metriä. Miehet menivät edeltä kalaan ja saunaa lämmittämään. Tämän otan kaveriksi (vaan en saunaan):

705888.jpg


Jottei ihan käsityötön postaus olisi, laitan (suttuista) kuvaa toissa talvena tekemästäni torkkupeitosta. Osan kankaista olen värjännyt reaktiiviväreillä vanhoista lakanoista ja tekniikkana on hirsimökki.

705887.jpg