Toissapäivänä keitelty sananjalkasoppa sai eilen suuruksensa. Värjäyskaverina minulla oli Jaana, joka oli kuin olikin muistanut juhannuksena olleet synttärini. Lahjus oli mukana, ja tietenkin se piti avata ennen tulen virittämistä kesäkeittiön hellaan. Lahja olikin kovasti Esikolle mieleen: tilkkutyökankaita, ihana pitsi, taikatussi ja lankaa...

695294.jpg

Kahvittelun jälkeen pääsimme itse asiaan. Keitimme liemen toisensa jälkeen ja osan yhtä aikaa. Sananjalkojen jälkeen pataan pääsivät kokenilli, krappi ja sinipuu - erikseen ja yhdessä, ja jälkivärejäkin käytettiin hyväksi. Sää ei oikein suosinut. Myrskytuuli huuhtoi laituria, mutta se ei meitä juurikaan haitannut, koska kesäkeittiössämme on katto ja seinät. Hiki tuli hellan ääressä touhutessa. Välillä grillattiin pihvit, jotta jaksettiin jatkaa iltakymmeneen. Lopulta meillä oli tällainen rivi lankoja valmiina:

695308.jpg

Aamulla aurinkokin hiukan pilkisti, joten kuvasin omat lankani vielä uudelleen.

695300.jpg

Tässä vielä lähikuvaa : )

695309.jpg

Lankana molemmilla oli Virtain villan 100%:nen villalanka, kaksi tai kolmesäikeisenä. Keskimmäisessä kuvassa äärimmäisenä oikealla olevat violetit sen sijaan olivat todennäköisesti (ikivanhoja vyötteettömiä) Nallea, puhtaanvalkoista. Alkukesästä olen värjännyt suurin piirtein saman verran lankaa. Laitan kuvaa joskus myöhemmin, jos muistan. Tämän kesän värjäykset olivat tässä. Syksyllä voisi harkita sienivärjäystä, jos töiltä aikaa liikenee. Välillä pitäisi ehkä neuloakin. Lankaa on. Ainakin nuo keskimmäiset punaiset huutelevat haluavansa pitsineulehuiviksi. Kunhan saisi ensin valmiiksi vironvillasta kesken olevan omppuhuivin.