Taikasormet Joensuussa ja autossa kaksi iloista naishenkilöä. Takapenkki täynnä nuorisoa muualle kuin Areenalle menossa. Aikaa ruhtinaallisesti. Aloitimme Areenan kiertämisen yhdentoista jälkeen ja poistuimme puoli neljän jälkeen, muotinäytöksestä silmät ymmyrkäisinä. Päivän lopuksi istahdimme vielä kaupunginteatterin penkkiin nauttimaan.

Lankasaalis jäi erään tietyn projektin takia vähänlaiseksi. Angorinalta mukaan lähti vyyhti Angorilla-lankaa, jossa on silkkiä, angoraa ja villaa. Ihanan pehmeää. Halajaa huiviksi (kuvassa taempana). Nurmekselaisen Nevalaisen tilan osastolta ostin villalankaa lapasiin ja huovutusvillaa.

1018085.jpg
 

Kyytipalkkioksi sain Eevan käsityöt -lehden ja kaikkea muuta hauskaa. Ostimme myös taikakangasta.

1018087.jpg

Tuo taikakangas on veteen liukenevaa viseliiniä. Taikakankaan päälle asetellaan huovutusvilloista ohuelti haluttu kuvio. Päälle myös taikakangasta ja neulataan kiinni. Ompelukone kaivellaan esille ja tikkauspaininjalalla pannaan menemään sellaisia tikkauksia kuin huvittaa. Huovutusneulaa ei tarvita. Kun tikkaukset on tehty, kastellaan tuotosta. Taika toimii, kangas katoaa jäljettömiin. Jää vain taideteos, jonka voi laittaa vaikkapa korttiin tai ommella huovutetun laukun kylkeen. Tässä yksi viime keväänä taikakankaan avulla tekemistäni harjoituskappaleista:

1018089.jpg

Joulukortteja ajattelin tehdä taikakankaan avulla. Kankaan myyjän toiminimeä en muistanut merkitä muistiin.

Kotona olin vasta iltayhdeksän jälkeen. Vaikuttavimpana messuilta jäi mieleen lieksalaisen Huovuskissan upeat huovutustyöt. Tuijotimme niitä hypnotisoituneina  pitkään. Kamera ei tietenkään ollut mukana. Työt olivat isoja ja värikkäitä - papukaijoja, kissoja, poro, kettuja. Yrityksellä ei taida olla nettisivuja.

Sellainen päivä - mukava.