Raparperit ovat kasvaa hujottaneet ihan huomaamatta. Muuten en niistä niin piittaa, mutta tämä Kaarina Roinisen ohje on ihan takuuvarma menestys perheessämme:

Mehevä raparperitorttu

Tee ensin täyte (vaniljakiisseli):

3dl maitoa/1dl kuohukermaa/2 keltuaista/1½ rkl perunajauhoja/ 3/4 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

Sekoita ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Jäähdytä.

Pohja:

Vatkaa 125 g pehmeää margariinia ja 3/4 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 2 valkuaista vatkaten. Sekoita joukkoon 1 dl kaurahiutaleita ja 2 dl vehnäjauhoja.

Painele taikina voidellun piirakkapohjan pohjalle. Levitä pohjalle raparperipaloja ja vaniljakiisseli ja päälle vielä hiukan raparperipaloja.

Paista torttua puolisen tuntia uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa.

1274203410_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tokaluokkalaiseni kanssa piti äsken keskustella biologian alaan liittyvistä asioista. Kohta meillä taitaa olla pikkupirkkoja.

1274203460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikon luontokuva.